marți, 21 octombrie 2014

Gogoși cu fructe (la aburi)

Gogoşi cu fructe



Timp de preparare: 1oră
Circa 600 kcal/porție
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1/8 lapte călduț
- 40 g zahăr
- 1/2 pachețel de drojdie uscată
- 3 linguri de unt topit
- coajă rasă de lămâie
- 50 g nuci tăiate mărunt
- sare
Pentru umplutură:
- 3 linguri cuburi portocale zaharisite
- 3 linguri cireșe zaharisite
- 3 linguri curmale
- câteva picături de vin de orez
- 1 vârf de cuțit pudră de ghimbir
- apă ușor îndulcită
Preparare:
Din făină și celelalte ingrediente se frământă un aluat elastic. Se lasă la odihnit și dospit 1/2 de oră. Se mai frământă o dată și se pune iar la dospit 1/2 de oră. Apoi se pune pe planșeta de lucru presărată cu făină și se frământă din nou. Se întinde o foaie de 1/2 de cm grosime, se decupează cercuri cu un pahar.
Pentru umplutură se amestecă fructele, se aromatizează cu vin de orez și ghimbir.
În mijlocul cercurilor de aluat se pune umplutură, se formează mici gogoșele, se pun în coșul de aburit și se mai lasă puțin la dospit.
În wok se încălzește apa îndulcită, se pune coșul cu gogoșele deasupra și se lasă la aburi 20-30 de minute.
Se servesc cu un pahar de Prosecco

Gogoși cu fructe, Rețete culinare chinezești

Niciun comentariu: