Se pregateste cu o zi inainte.
Timp de pregatire: 25 de minute
Timp de racire: 6 ore (cel putin)
Timp de gatit: 10 minute
Ingrediente:
> 2 lingurite de cafea solubila
> 300 g de ciocolata amaruie cu 70% cacao
> 5 cl de rom
> 1 portocala netratata
> 6 oua mari, bio, proaspete
> 1 praf de sare
Preparare:
Faceti putina cafea tare, pe fundul unei cesti, din cafeaua solubila. Intr-o cratita, la bain-marie, topiti ciocolata, cafeaua si romul. Amestecati cu o lingura de lemn pentru a se omogeniza totul. Cand ciocolata capata consistenta unei creme groase, luati cratita de la bain-marie.
Razuiti coaja de portocala si puneti jumatate in ciocolata topita, apoi amestecati.
Separati albusurile de galbenusuri, punandu-le pe acestea din urma intr-un bol mare.
Bateti albusurile pana obtineti o spuma tare (dupa ce ati adaugat un praf de sare).
Turnati ciocolata topita in bolul unde se afla galbenusurile. Amestecati pana cand obtineti o crema omogena. Incorporati in aceasta crema albusurile si amestecati cu grija, de jos in sus, cu o spatula de cauciuc, pana cand nu mai raman particule de albus. Verificati ca pe fundul vasului sa nu fi ramas ciocolata neamestecata.
Pastrati spuma in bol (in acest caz, stergeti bine marginile), puneti-o intr-un alt vas sau faceti portii individuale. Presarati cu restul de coaja de portocala, apoi tineti la frigider cel putin 6 ore.
Spuma de ciocolata
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu