joi, 25 septembrie 2014

Crema caramel cu piersici

Pentru 5 persoane
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatit: 50 de minute
Ingrediente:
> 2 conserve de piersici in sirop natural, de 1 kg fiecare
> 25 cl de smantana lichida integrala
> 8 oua intregi
> 50 g de fructoza
> 4 cl de rom sau de coniac
> 3 lingurite de extract de vanilie


Incalziti cuptorul la 17O°C.
Scurgeti bucatile de piersica pentru a le curata complet de siropul din conserva. 
Puneti in mixer piersicile dintr-una dintre conserve (sau taiati-le in bucatele foarte mici). 
Puneti restul piersicilor intr-o forma de copt; pastrati deoparte cateva.
Bateti smantana lichida (pentru a creste, smantana si telul trebuie sa fie foarte reci).
Intr-un bol mare, bateti ouale. Adaugati pasta de piersici, fructoza, romul (sau coniacul) si vanilia. Bateti cu telul. Integrati frisca, amestecand usor cu spatula.
Turnati amestecul in forma de copt, peste bucatile de piersica. Repartizati piersicile ramase deasupra.
Puneti la cuptor si coaceti timp de 45-50 de minute.
Verificati daca s-a copt infigand varful unui cutit in prajitura. Daca lama iese curata, inseamna ca e gata.
Lasati sa se raceasca si apoi serviti.

Crema caramel cu piersici
100 de retete si meniuri Michael Montignac
Editura Litera International 2009

Niciun comentariu: